Kilimanjaro Safari

Kilimanjaro 5895 Moh

Er du en av de som av og til tenker at du en gang i livet vil kaste deg ut i det ukjente og utfordre deg selv, samtidig som du får oppleve noe eksotisk og helt spesielt - da er dette turen for deg. Vi skal bestige et av de virkelige store fjell i verden - Afrikas høyeste – et av de såkalt Seven Summits. Soloppgangen på kraterkanten vil du garantert aldri glømme! Afrika er eksotisk, spennende og spektakulært!

Legg merke til at på mine turer så flyr vi med KLM både til og fra Kilimanjaro Airport ved foten av Kilimanjaro. På denne måten slipper vi den ekstremt lange og krevende bussturen mellom Nairobi og Kilimanjaro, som mange arrangører bruker. Å fly til Nairobi er en del rimeligere, men det blir en mye mer slitsom tur totalt sett, og det går en hel dag ekstra til buss-transport hver vei.

Reisemål: Kilimanjaro, Tanzania
Høyde: 5895 moh
Antall dager: 14 ( 7 dager på fjellturen )
Min antall deltakere: 7
Max antall deltakere: 16
Påmeldingsfrist: 60 dager før avreise

PRISEN INKLUDERER
- Fly tur/retur fra Tromsø til Kilimanjaro Int. Airport.
- All transport i Afrika
- Alle hotell-overnattinger i delt dobbeltrom
- 7 dagars Kilimanjaro-ekspedisjon med lokale guider, kokker og bærere
- Safari med lokale guider
- Alle måltid på Kilimanjaro-ekspedisjonen
- Alle måltid på safarien
- Alle tillatelser og parkavgifter
- Norsk turleder
- Forsikring fra The Flying Doctors
Deltaker skjema Reisevilkår
PRISEN INKLUDERER IKKE
- Middag første kveld på Scandic Hotell Gardemoen
- Tips til lokale guider, kokker og bærere på Kilimanjaro (ca. 160 dollar)
- Tips på safari (ca. 40 dollar)
- Drikkevarer
- Visum til Tanzania (50 dollar, ordnes på flyplassen)
- Evt. enkeltrom Kr. 3 000,-

TRANSPORT
Fly fra Nord Norge til Gardemoen med Norwegian. Fly (KLM) fra Norge via Amsterdam til Kilimanjaro International Airport som ligger ved foten av fjellet. Dersom du flyr fra Bodø eller Tromsø blir det ingen tillegg i prisen for tilslutnings fly. Vi bruker modifiserte Toyota Landcruiser på safari.

OVERNATTING
I Moshi bor vi på hotel (3 netter). På Kilimanjaro-ekspedisjonen bor vi i moderne, romslige tre-mannstelt - to personer i hvert telt (6 netter). På fjellet har vi med oss våre egne toalett-fasiliteter... De faste toalettene på Kilimanjaro er av en sånn standard at jeg trur alle vil være svært glade for å ha et "skikkelig" do med seg. På safari bor vi på fantastiske lodger (2 netter).

MAT
Maten på hotellene er omtrent som du er vant med her hjemme. Frokosten er typisk litt enklere enn hva vi nordmenn er vant med. Når vi er på selve ekspedisjonen, har vi med egen kokk, kjøkkenassistenter og servitører. De gjør sitt beste, og vi blir stadig overrasket og imponert over hva de klarer å få til langt oppe på fjellet. Vi vil stort sett ha tilgang på kjøtt til middag gjennom hele ekspedisjonen. Kokken sender bærerne ens ærend ned igjen for å sikre at kjøttet er ferskest mulig. Havregrøten er en av flere retter du kan velge mellom til frokost, andre valg er egg, pølser, toast, frukt osv. Frokost, lunsj og middag blir servert i et stort spisetelt, med stoler og bord. Vi får altså varm lunsj servert i spiseteltet på stort sett alle dagsmarsjene.

FYSISK FORUTSETNING
Kilimanjaro er et STORT fjell og må ikke undervurderes. Du må være i bra fysisk form, dvs. at du ikke har problem med å gå en rolig tur på mange timer i norske fjell. Toppdagen er lang og må sies å være fysisk krevende, men vi går veldig sakte mot toppen. Guidene roper strengt til oss dersom vi går for fort. De andre dagene er ikke dagsetappene lenger enn 4-8 timer. Bærerne våre tar seg av all bagasjen din - du selv bærer kun det du trenger under selve marsjen. Det er vanskelig å sette opp noe konkret øvre aldersgrense for denne turen, da det ofte ikke er noe sammenheng med hvor god form en er i og hvordan en fungerer på fjellet. 70-åringer kan være sprekere enn 30-åringer i situasjoner. Det kan også bli forholdsvis kaldt på toppstøtet, kanskje ned i 5-10 minusgrader. Ellers vil temperaturen stort sett være behagelig. Jeg anbefaler dunjakke på Kilimanjaro-turene mine. Den er spesielt god å ha på toppstøtet, men også på kveldstid i leirene kan den være god å ha. Det kan nevnes at vår guide har en flaske med oksygen med seg i sekken på toppstøtet.

Arrangøren er medlem av Reisegarantifondet (www.rgf.no). Turen blir arrangert i samsvar med Pakkereiseloven av 1995 og Reisegarantifondet (RGF) sine retningslinjer.

Vi gjør vårt ytterste for at all informasjon på våre nettsider skal være korrekt, men tar forbehold om feil eller mangler i produktbeskrivelser, priser eller annen informasjon som fremkommer på våre internettsider.

Informasjon om hvilke klær og utstyr som bør være med på denne turen, samt praktiske råd og informasjon, vil bli tilsendt hver enkelt deltaker pr epost ved påmelding / betaling av depositum.

For ytterligere informasjon eller påmelding, ta kontakt.

Magne Moen
Natur og Utfordring AS

Kilimanjaro

Les mer

Safari

Les mer

Zanzibar

Les mer

Aconcagua

Les mer