Kilimanjaro Safari

Natur og Utfordring sine reisemål

Vi ønsker å gi dere noe ekstra når dere besøker Afrika.

Tanzania ligger i Øst Afrika og har fantastiske nasjonalparker med spennende natur og dyreliv. Samt et enestående vennlig folk, inkludert deres utsøkte matretter og fascinerende kulturer. Swahili er deres morsmål, mens engelsk er vel anvendt i Tanzania. En reise med oss vil inkludere alle variasjonene og det unike Tanzania har å by på. Bestigning av verdens høyeste fritt stående fjell, delta på en av de mest spektakulære safariene i Afrika, og dersom det frister, så er det mulig å avslutte reisen med et opphold på Zanzibar, slik at opplevelsene fra Kilimanjaro og safariene kan synke inn, blant silkemyke strender og asurblått hav.

Å komme til toppen av Kilimanjaro er en flott opplevelse, en utfordring og en drøm for mange. Det er Afrikas høyeste fjell ( 5895 meter ) og er verdens høyeste frittstående fjell, dvs som ikke er en del av en fjellkjede. Kilimanjaro er en utdødd vulkan som forhåpentligvis forblir utdøende. Selv om Kilimanjaro ligger ved Ekvator er det snø på toppen av fjellet. De fleste velger å gå Marangu – ruta ( Coca Cola ruta ) mens Machameruta ( Whiskeyruta )er den mest spektakulære og varierte ruta, da den tar for seg store deler av fjellet og på den måten får se flere sider av fjellet. Ved at vi velger å bruke 7 dager på fjellturen, øker det sjansene betraktelig for å nå toppen i fht til de som bruker 5-6 dager. Dette er også positivt da det minsker faren for å få alvorlig hodeverk, kvalme og andre utslag av høydesyke. Vi får derfor en mer behagelig tur og vil med dette kunne nyte mer den fantastiske og opplevelsesrike fjellturen. Vår lokale sjefguide som har vært på toppen utallige ganger, vil føre oss trykt og sikkert til toppen. Men høydesyken som kan oppstå selv på dette fjellet er allikevel noe vi må ta på alvor. Så rikelig med drikke og gå sakte ( Pole – Pole ) er to viktige faktorer som spiller inn for å nå Uhuru Peak.

Nærhet til opplevelsene er et mål for oss. Vi ønsker også at dere skal ha med dere unike opplevelser som vi er alene om å gi dere, hvor våre erfarne guider og samarbeidspartnere er med og forsterke opplevelsene med sine kunnskaper.

Deltaker skjema Reisevilkår

I samarbeid med Jarle Traa kan vi også tilby andre spennende reisemål.

Magne Moen
Natur og Utfordring AS

Kilimanjaro

Les mer

Safari

Les mer

Zanzibar

Les mer

Aconcagua

Les mer